2.11.2020: Nevidne sile

Nevidne sile drastično oblikujejo našo usodo, a mi se tega ne zavedamo.

Komu so te delavnice namenjene?

Pripravljene so za študente in mlade do 29.leta, ki se zanimajo za osebno rast in iščejo pot iz miselne pogojenosti. Za vse vas, ki ugotavljate, da živimo v času, v katerem okolje izvaja močan vpliv na naše psihološko stanje in počutje, in bi se radi pred tem zaščitili. Temu vplivu se je težko izogniti, še posebej, če ne vemo, kako se mu nehote izpostavljamo. Čeprav si želimo rasti, nam številni, pogosto vsiljeni, miselni vzorci izkrivljajo prave vrednote, povzročajo neprijetne občutke in vodijo naše življenje v napačno smer.

Ti miselni vzorci se oblikujejo pod vplivom nevidnih sil. V naravi obstajajo nevidne sile, ki vplivajo na naše počutje in obnašanje. Te sile drastično vplivajo tudi na našo usodo. Poznavanje teh nevidnih sil je mnogim ljudem omogočilo, da bistveno izboljšajo kvaliteto svojega življenja in celo dosežejo duhovno dimenzijo. To znanje daleč presega druge sisteme znanja, saj prodre v samo energetsko bistvo našega obstoja.

V tem sklopu izobraževalnih delavnic, ki črpa modrost iz starodavnega filozofskega spisa Bhagavad gite, boste dobili presenetljive, praktične informacije o tem, kakšen psihološki vpliv ima na nas hrana, literatura, ki jo beremo, spanje, družba, glasba, skratka vse, s čimer pridemo v stik v našem vsakdanjem življenju. Po končanih treh delavnicah boste vedeli:

*Kako smo ujeti v te tri nevidne sile
*Od kod izvirajo naše neizmerne želje, jeza, strah
*Kaj nas drži pod vplivom teh sil
*Kaj storiti, da se osvobodimo tega vpliva
*Katera od nevidnih sil nam bo omogočila trajno srečo, mir in blagostanje
*Kako organizirati naš vsakdanjik, da bomo samo pod vplivom najboljše nevidne sile

Delavnice so dinamične, z zanimivimi praktičnimi vajami, ki bodo pokazale, kako lahko to znanje uspešno uporabite v vašem življenju. V sproščenih diskusijah bomo delili tudi naša spoznanja in izkušnje, povezane s temi nevidnimi silami. Kdor bo začel uporabljati to praktično znanje v svojem življenju, bo takoj občutil pozitivni učinek. Tisti, ki iščete pravo transformacijo svojega življenja, ste prišli na pravo mesto! Uporaba tega znanja v vašem vsakdanjem življenju vas bo postopoma osvobodila vseh tegob in vam omogočila uživati srečo, po kateri hrepenite.

Delavnice vodi Petra Guštin, Certificirana Hipnoterapevtka, predavateljica in instruktorica bhakti yoge.

Kraj: Spletni tečaj

V prvi delavnici 2.11.2020 si bomo pogledali, od kod izvirata naša tesnoba in strah inkako ju premagati. Pomaknili se bomo preko ustaljenega pojmovanja in se dotaknili globjega vzroka naše tesnobe. To je nevidna sila, ki se v sanskrtu imenuje »tamas«. Zaradi nje ljudje posegajo po omamnih sredstvih in padajo v depresijo. A kako se ujamemo vanjo in kako se je lahko osvobodimo?

Analizirali bomo dejavnike, ki sprožijo našo ujetost pod vpliv najnevarnejše nevidne sile. Imeli bomo praktično vajo, ki vam bo pomagala ugotoviti, če ta sila deluje na vas, in kako.

V drugi delavnici, 9.11.2020, si bomo pogledali, od kod izvirata razočaranje in jeza, in katera nevidna sila nas žene, da si želimo doseči stvari, ki se kasneje sprevržejo v svoje nasprotje – namesto, da bi nam prinesle zadovoljstvo, občutimo razočaranje. Čeprav si pridobimo materialne dobrine, v njih ne najdemo užitka in čeprav okusimo uspeh, nam le-ta prinese grenkobo. To je sila, ki nas prisiljuje v nenehno aktivnost, a nam ne dovoli, da bi lahko v miru uživali v tem, kar dosežemo. Ne, sili nas v nenehno prizadevanje za še več  in še boljše, vse do izgorelosti. Kako se zapletemo v to silo? Skozi praktično vajo boste lahko ugotovili, do katere mere ste pod vplivom te sile.

V tretji delavnici, 16.11.2020,  se bomo seznanili z nevidno silo, ki nam omogoča doseči srečo in notranje zadovoljstvo, zdravje, blagostanje in harmonične odnose z drugimi ljudmi. S pomočjo te sile lahko popolnoma spremenimo svoje življenje in celo dosežemo duhovno dimenzijo. To bo tudi najpomembnejša delavnica, saj si bomo podrobno pogledali kako se lahko osvobodimo vpliva negativnih nevidnih sil in kaj lahko praktično storimo v našem vsakdanu, da bomo zaščiteni.

Ko spoznamo, kako smo prišli pod vpliv posamezne sile, se lahko tudi rešimo te pogojenosti, ali pa povečamo njen vpliv na naše življenje. Obstaja 10 aspektov našega življenja, preko katerih lahko učvrstimo vpliv teh sil na nas. Skrivnost je v tem, kako praktično živimo naše življenje iz dneva v dan.

Majhne spremembe imajo velik in dolgoročen vpliv, in privedejo do bistvenih sprememb v prihodnosti. Mnogi ljudje so s pomočjo tega znanja popolnoma spremenili svoje življenje na bolje.

V četrti delavnici, 23.11.2020, bomo šli še korak dlje in si pogledali, kako lahko človek preseže vpliv vseh treh nevidnih sil. To bo najbolj zanimivo predavanje za tiste med vami, ki ste pravi duhovni iskalci in se želite osvoboditi ujetosti v materialni obstoj, karmo in ponavljajoče se trpljenje.
Spoznali bomo način življenja, ki človeka popolnoma osvobodi vpliva teh nevidnih sil in mu omogoča bivanje na duhovni dimenziji sedaj in tukaj.

Ob prijavi vas čaka posebno  darilo, ki vam ga bomo poslali na dom.
Po končanem tečaju dobite diplomo.

Sprejemamo prostovoljne prispevke za kritje stroškov organizacije.
Priporočeni prispevek na predavanje je 3-10 evrov.
Vaša registracija je potrjena z nakazilom prostovoljnega prispevka.

Prispevke nakažete na bančni račun Holističnega Inštituta Harmonija:
SI56 6100 0001 5049 218 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
Koda namena je CHAR.

Knjige, ki jih dobite kot darilo po registraciji:

In Essence

Popolna vprašanja popolni odgovori

Higher Taste

Beyond birth and death