19.2.2020: Nevidne sile

Nevidne sile drastično oblikujejo našo usodo, a mi se tega ne zavedamo.

Komu so te delavnice namenjene?

Pripravljene so za študente in mlade do 30.leta, ki se zanimajo za osebno rast in iščejo pot iz miselne pogojenosti. Za vse vas, ki ugotavljate, da živimo v času, v katerem okolje izvaja močan vpliv na naše psihološko stanje in počutje, in bi se radi pred tem zaščitili. Temu vplivu se je težko izogniti, še posebej, če ne vemo, kako se mu nehote izpostavljamo. Čeprav si želimo rasti, nam številni, pogosto vsiljeni, miselni vzorci izkrivljajo prave vrednote, povzročajo neprijetne občutke in vodijo naše življenje v napačno smer.

V tem sklopu izobraževalnih delavnic, ki črpa modrost iz starodavnega filozofskega spisa Bhagavad gite, boste dobili presenetljive, praktične informacije o tem, kakšen psihološki vpliv ima na nas hrana, literatura, ki jo beremo, spanje, družba, glasba, skratka vse, s čimer pridemo v stik v našem vsakdanjem življenju. Po končanih treh delavnicah boste vedeli:

*Kako smo ujeti v te tri nevidne sile
*Od kod izvira naš strah, jeza, neizmerne želje?
*Kaj nas drži pod vplivom teh sil
*Kaj storiti, da se osvobodimo tega vpliva
*Katera od nevidnih sil nam bo omogočila trajno srečo, mir in blagostanje
*Kako organizirati naš vsakdanjik, da bomo samo pod vplivom najboljše nevidne sile

Delavnice so dinamične, z zanimivimi praktičnimi vajami, ki bodo pokazale, kako lahko to znanje uspešno uporabite v vašem življenju. V sproščenih diskusijah bomo delili tudi naša spoznanja in izkušnje, povezane s temi nevidnimi silami. Kdor bo začel uporabljati to praktično znanje v svojem življenju, bo takoj občutil pozitivni učinek. Tisti, ki iščete pravo transformacijo svojega življenja, ste prišli na pravo mesto! Uporaba tega znanja v vašem vsakdanjem življenju vas bo postopoma osvobodila vseh tegob in vam omogočila uživati srečo, po kateri hrepenite.

Delavnice vodi Petra Guštin, Certificirana Hipnoterapevtka, predavateljica in instruktorica bhakti yoge.

Kraj: NUK, Turjaška Ulica 1, Ljubljana
sejna soba v 1. nadstropju

V naravi obstajajo nevidne sile, ki vplivanjo na naše počutje in obnašanje. Te sile drastično vplivajo tudi na našo usodo. Poznavanje teh nevidnih sil je mnogim ljudem omogočilo, da se osvobodijo nezaželenega vpliva okolice in dosežejo višje stanje zavesti in duhovno dimenzijo. To znanje daleč presega druge sisteme znanja, saj prodre v samo energetsko bistvo našega obstoja.

V prvi delavnici 19.2.2020 si bomo pogledali, od kod izvirata naša tesnoba in strah. Pomaknili se bomo preko ustaljenega pojmovanja in se dotaknili globjega vzroka naše tesnobe. Analizirali bomo dejavnike, ki sprožijo našo ujetost pod vpliv najnevarnejše nevidne sile. Imeli bomo praktično vajo, ki vam bo pomagala ugotoviti, če ta sila deluje na vas, in kako.

V drugi delavnici, 26.2.2020, si bomo pogledali, od kod izvirata razočaranje in jeza, in katera nevidna sila nas žene, da si želimo doseči stvari, ki se kasneje sprevržejo v svoje nasprotje – namesto, da bi nam prinesle zadovoljstvo, občutimo razočaranje. Čeprav si pridobimo materialne dobrine, v njih ne najdemo užitka in čeprav okusimo uspeh, nam le-ta prinese grenkobo. Skozi praktično vajo boste lahko ugotovili, do katere mere ste pod vplivom te sile. Pogovarjali se bomo tudi, kako pridemo pod vpliv te sile.

V tretji delavnici, 4.3.2020,  se bomo seznanili z nevidno silo, ki nam omogoča doseči srečo in notranje zadovoljstvo, zdravje, blagostanje in harmonične odnose z drugimi ljudmi. S pomočjo te sile lahko popolnoma spremenimo svoje življenje in celo dosežemo duhovno dimenzijo. To bo tudi najpomembnejša delavnica, saj si bomo podrobno pogledali kako se lahko osvobodimo vpliva negativnih nevidnih sil in kaj lahko praktično storimo v našem vsakdanu, da bomo zaščiteni.

V četrti delavnici, 11.3.2020 pa se bomo posvetili načinu življenja, ki nas bo popolnoma osvobodil vpliva teh nevidnih sil in nam omogočal bivanje na duhovni dimenziji sedaj in tukaj.

Ko spoznamo, kako smo prišli pod vpliv posamezne sile, se lahko tudi rešimo te pogojenosti, ali pa povečamo njen vpliv na naše življenje. Obstaja 10 aspektov našega življenja, preko katerih lahko učvrstimo vpliv teh sil na nas. Skrivnost je v tem, kako praktično živimo naše življenje iz dneva v dan.

Majhne spremembe imajo velik in dolgoročen vpliv, in privedejo do bistvenih sprememb v prihodnosti.

Prijave so obvezne, saj je število sedežev omejeno.

Delavnice imajo simbolično ceno 6 EUR/delavnico, oziroma 20 EUR za vse štiri delavnice.

Mnenja udeležencev s prejšnjih delavnic:

“Hvaležna sem, da sem se udeležila seminarja, saj sem podrobno spoznala lastno vsakdanje življenje. Pridobljeno znanje je preprosto ter praktično, saj zajema izključno vsebine, s katerimi se vsak posameznik srečuje na vsakem koraku. Seminar me je podprl v tem, da zavestno izbiram boljše odločitve in sem bolj zadovoljna ter srečna.” (Liza P., študentka)

“Spomladanski sklop delavnic o treh nevidnih silah narave mi je vsekakor veliko doprinesel. Naučila sem se, kaj so sile, kako se med seboj razlikujejo, kdaj so najmočnejše in kako vplivajo na nas. Preko delavnic sem dobila večji vpogled vase. Zdaj lažje razumem kdo sem v resnici; svojo resnično identiteto pa sedaj lažje ločim od zunanjih vplivov in sil, ki na nas delujejo neprestano in nam prinašajo materialno zadovoljstvo ali nezadovoljstvo. Predavateljica Petra Gustin je lepo poskrbela za sproščeno in prijetno vzdušje, z veseljem pa je odgovarjala tudi na vsa naša vprašanja. Z delavnicami sem bila zelo zadovoljna in jih priporočam vsakomur, ki se vsaj malo zanima za duhovnost, osebno rast ali na splošno boljše življenje. (Rebeka O., študentka)

“Vedno sem se spraševal zakaj se nekatere dni počutimo dobro in smo čez cel dan nasmejani in polni energije, nekatere dni pa slabo in nas nič ne spravi v dobro voljo, nič se nam ne da in bi samo poležavali cel dan. Kaj tako močno vpliva na naše počutje in kako lahko to sami kontroliramo, če sploh lahko.

Na ciklu predavanj sem odkril, da imajo starodavni Indijski zapisi odgovore na vsa ta vprašanja in razkrivajo, da že tako banalne stvari kot so to, s kakšno hrano se prehranjujemo, kdaj zjutraj vstajamo, kje se čez dan zadržujemo, s kakšnimi ljudmi se družimo,… vse močan vpliv na naše počutje čeprav se tega ne zavedamo. Ko pa se začnemo zavedati teh stvari in dejavnikov, lahko prevzamemo vpliv na naše počutje in si življenje bolj sončno obarvamo.

Od takrat naprej imam življenje bolj v svojih rokah in tudi takrat, ko mi gre slabo, vsaj vem kaj stoji za takim počutjem in kako ga lahko izboljšam. ” (Tomi R., študent)

“Zelo sem zadovoljna s to delavnico in tudi prejšnjo. Komaj čakam naslednjo in še vse nadaljne, katere se bom udeležila. Do sedaj sem odnesla veliko znanja in novega vpogleda v stvari, s katerimi se srečujem vsak dan. Vsekakor mi bo odprlo novo pozitivno pot za naprej v življenju. Hvala! Ne morem izpostaviti najboljše stvari, ker mi je bilo vse zelo všeč. Moram zelo pohvaliti gospo Petro za čudovit pristop in razmevanje predavanj in hvala za super energijo.” (Neža Munih, študentka)

Super, izvedela veliko novega” (Ajda Kankaraš, študentka)

Prijavite se: